مالیات بر حقوق بگیران دولت ۲٫۵ برابر مشاغل است

تشخیص خبر: نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (سه‌شنبه) پارلمان سؤال مجتبی رحماندوست نماینده تهران از علی طیب‌نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

به گزارش تشخیص خبر به نقل از شادا ، علی طیب نیا طی سخنانی در پاسخ به سوال مجتبی رحماندوست، نماینده مردم تهران مبنی بر وارد آمدن فشار مضاعف بر مشاغل و تولید کنندگان، ضمن تاکید بر نهایت مدارای دولت در اخذ مالیات از تولید کنندگان و مشاغل، سهم مالیات بر حقوق بگیران را دو نیم برابر مشاغل عنوان کرد .
وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه اظهار داشت: همان طور که مقام معظم رهبری در سال گذشته بیان کردند، اقتصاد ایران از دو عارضه دولتی و نفتی بودن دچار رنج شده است و برای درمان همین مشکلات، سیاست های اقتصاد مقاومتی از سوی ایشان ابلاغ شد.
وی گفت: برای حل وابستگی اقتصاد کشور به درآمدهای نفتی، در چارچوب اقتصاد مقاومتی، باید در راستای جایگزینی درآمدهای پاک مالیاتی به جای درآمدهای نفتی اقدام شود.
طیب‌نیا تصریح کرد: آمارها و ارقام‌ نشان می‌دهد سهم مالیات در تولید درآمدهای ناخالص ملی در ایران نسبت به سایر کشورها بسیار اندک است و طی سالهای ۸۴ تا ۹۱ به طور متوسط سهم مالیات از تولید ناخالص داخلی چیزی حدود ۶ تا ۸ درصد بوده؛ در حالی که در کشورهای جهان این رقم به مراتب بالاتر است و در کشورهای توسعه یافته بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است و در کشورهایی که وضعیت مشابه ما دارند چیزی حدود ۲۰ درصد است و در قانون برنامه پنجم هدف گیری شده است که این میزان به ۱۰ درصد ارتقاء پیدا کند و با وجود همه افزایش‌های درآمدی ناشی از مالیات در سالهای اخیر هنوز با آنچه که در دنیا مرسوم است فاصله داریم و در سیاست‌های اقتصاد مقاومتی نیز این گونه هدفگیری شده است که وابستگی دولت به بودجه نفتی باید به طور کامل قطع شود و در عوض درآمدهای مالیاتی جایگزین درآمدهای نفتی شود.
وی یادآور شد: موضوع افزایش بهره وری در تولید و کاهش تورم جز با افزایش سهم مالیات از درآمدهای نفتی میسر نمی شود که البته در این خصوص هم ما به جای تاکید بر افزایش نرخ مالیات، بر افزایش پایه های مالیاتی قرار داده ایم و به هیچ وجه دنبال افزایش مالیات فعالیت های تولیدی نیستیم.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه برای استقرار سیستم جامع مالیاتی یک برنامه مفصل در وزارت متبوع، در قالب ۳۲ پروژه و ۵۰ بسته کاری طرح شده و در حال اجرا است، اظهار داشت: در صورت پیاده سازی نهایی این پروژه، تشخیص و شناسایی درآمدهای مالیاتی به طور مکانیزه و سیستمی انجام شده و به طور کامل ارتباط مودی و ممیز مالیاتی قطع می شود.
وی گفت: با راه اندازی سامانه جامع اطلاعات مالیاتی، شناسایی و وصول مالیات بر اساس اطلاعات کامل از هزینه و درآمد مالیاتی بدون اظهارنامه رسیدگی نخواهد شد و با کاربرد سیستم مدیریت ریسک، مودیان کم ریسک، دارای ریسک متوسط و پر ریسک شناسایی شده و تمرکز اصلی سازمان امور مالیاتی بر مودیان پر ریسک قرار خواهد گرفت.
وزیر اقتصاد ادامه داد: برای تکمیل این سیستم، اخیرا سامانه مکانیزه فروش طراحی شده که بر این مبنا، از طریق استقرار صندوق های فروش متصل به حساب های بانکی، همه اطلاعات مربوط فعالیت مودیان به صورت برخط در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار می گیرد.
وی افزود: لایحه مربوط به این سامانه با همکاری کامل اتاق اصناف نهایی شده و به زودی به مجلس شورای اسلامی تقدیم خواهد شد.
طیب نیا در پاسخ به بخش دیگری از سوال رحماندوست در خصوص سهم مشاغل از مالیات بر ارزش افزوده، این رقم را ۳۳ درصد اعلام کرد که در طول زمان تقریبا ثابت مانده است.
وی افزود: در این حال، سهم مشاغل از مالیات بردرآمد از ۱۵٫۵ درصد در سال ۱۳۸۱ به هشت درصد در حال حاضر کاهش یافته است که نشان میدهد، بخش مشاغل، متناسب با درمد خود مالیات پرداخت نمی کند.
وزیر اقتصاد با اعلام خبر کاهش نرخ موثر مالیات مشاغل از ۱٫۲ به شش دهم درصد، نرخ مالیات مستقیم را ۲۳ درصد و نرخ مالیات بر کالا و خدمات را ۲۵ درصد اعلام کرد.
وی با بیان اینکه افراد حقوقی، به رغم برابر بودن سهم شان از ارزش افزوده در کشور، ۱۰ برابر مشاغل، مالیات میدهند، اظهار داشت: همچین سهم حقوق بگیران دولت دولت از مالیات ۲٫۵ برابر بخش مشاغل است که نشان از تمرکز و فشار بالای مالیاتی بر این قشر دارد.
پس از توضیحات نماینده سؤال‌کننده و وزیر اقتصاد، رحماندوست گفت: بنده از پاسخ‌های طیب‌نیا قانع نشدم و خواستار رأی‌گیری هستم، اما از نمایندگان مجلس می‌خواهم پاسخ‌های وزیر را قانع‌کننده تلقی کنند و اجازه دهند وی به کارش ادامه دهد.
سپس وکلای ملت با ۱۰۸ رأی موافق، ۶۷ رأی مخالف و ۹ رأی ممتع از ۲۰۴ نماینده حاضر در صحن علنی، پاسخ‌های طیب‌نیا را قانع کننده دانستند. 

Related Posts
آلرژی به مصرف انرژی”برای همکاران بانک ایران زمین
از اعضای هیات مدیره چهارم سازمان نظام صنفی
کنترل کیفیت در عصر انقلاب صنعتی چهارم
موثقی نیا خبر داد: بومی سازی فناوری های
برگزاری دوره های بازآموزی گارگاه اعتبار اسنادی داخلی
افزایش نرخ رسمی یورو وپوند
انتصاب سرپرست مدیریت امور توسعه سرمایه انسانی بانک
مدیریت بر ترازنامه با برنامه محوری و تمرکز
آیین نكوداشت روز خبرنگار با حضور وزیر اقتصاد
بازگشت ساعت زوج و فرد به حالت اولیه

نوشته شده در تاریخ : ۹۴/۰۸/۲۶
دیدگاه ها

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *



آخرین اخبار
انتصاب مدیر و معاون شعب منطقه اصفهان بانک ایران زمین
بزرگترین رویداد فناورانه و نوآورانه چادرملو به ایستگاه آخر رسید
انتصابات جدید در بانک ایران زمین
دریافت گواهی سازگاری با محیط ‌زیست برای چهارمین سال پیاپی توسط تلویزیون‌های LG OLED evo
مراسم معارفه ‌و تکریم مدیرعامل هلدینگ بهپویان هوشمند امید برگزار شد
پرداخت بیش از ۲۸۹ هزار میلیارد ریال تسهیلات تکلیفی توسط بانک سپه در سال ۱۴۰۲
انتشار گزارش اولیه دستاوردهای مالی ال‌جی برای سه‌ماهه اول سال ۲۰۲۴
حمایت ویژه بانک سپه از فعالان اقتصادی استان خراسان رضوی
تصمیم هیئت مدیره به انجام افزایش سرمایه تفویض شده در مجمع فوق العاده شرکت معدني و صنعتي چادرملو
کارت هدیه مجازی بانک ایران زمین، خدمتی برای کسانی که دوست شان دارید
افتخاری دیگر از ال‌جی با کسب جوایز متعدد طراحی در رقابت Red Dot Awards
دیدار نوروزی رئیس هیات عامل ایمیدرو با کارکنان و مدیران حوزه معدن و صنایع معدنی
در طرح تسهیلاتی “کارت اعتباری انتخاب پلاس” بانک ایران زمین، سرمایه ات را ۲/۵ برابر کن
فروش ۴۷۲ رقبه ملک به ارزش بیش از ۱۱۰ هزار میلیارد ریال توسط بانک سپه در سال ۱۴۰۲
دعوت بانک سپه از ملت ایران برای شرکت در راهپیمایی روز جهانی قدس
بازدید مدیران بانک ایران زمین از شعب استان خراسان رضوی
ثبت بالاترین میزان تولید گندله آهن و شمش فولادی در سال ۱۴۰۲
موثقی نیا خبر داد: بومی سازی فناوری های جدید در زنجیره الومینیوم
دیدار نوروزی مدیران بانک ایران زمین از شعب پایتخت
دیدار نوروزی مدیر عامل چادرملو
نظرسنجی

نظر شما در برنامه ماه عسل چیست؟

View Results

mahak