مديرعامل بورس کالای ایران خبر داد:
برنامه زمانبندی راه اندازی بازار مشتقه ارزی تدوین شده است

تشخیص خبر : مدیر عامل مدیر عامل بورس کالای ایران گفت : در برنامه ریزی انجام شده توسط بورس کالا سناریوهای مختلف برای راه اندازی بازار مشتقه ارزی با در نظر گرفتن تحریم ها و عدم تحریم ها و تک نرخی شدن و یا نشدن ارز تدوین شده است و همین حالا آماده ارائه است.

به گزارش تشخیص خبر به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل بورس کالای ایران، دکتر حامد سلطانی نژاد مدیر عامل بورس کالای ایران در گردهمایی معرفی بازار مشتقه ارزی به کارگزاران که به همت کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار برگزار شد، بیان کرد: در تمام کشور های پیشرفته دنیا بخش عمده ای از توسعه مرهون توسعه بازار مالی آن کشور است .
در واقع ایران باید از اقتصاد مبتنی بر بانک به سمت اقتصاد مبتنی بر بازار حرکت کند که این امر توسعه بازار را می طلبد.
سلطانی نژاد به کمبود منابع مالی در کشور اشاره کرد و ادامه داد: بهترین راه تامین نقدینکی ورود سرمایه گذاران خارجی است و سرمایه گذار خارجی برای ورود به بازار کشور به دنبال پوشش ریسک سرمایه گذاری خود است .
وی در خصوص انتقاد برخی منتقدین مبنی بر این که بازیگر اصلی نرخ ارز در ایران دولت و بانک مرکزی است پاسخ داد : تجربه جهانی نشان داده در بسیاری از کشور هایی که بورس ارز را راه انداخته اند شرایط به همین گونه بوده و دولت نقش پررنگی در تعیین نرخ ارز آنها ایفا کرده است .
وی افزود بازار قرارداد آتی ارز زمانی شکل می گیرد که بازیگران زیادی در این بازار حضور داشته باشد همچنین عنصر دیگر بازار انگیزه های سفته بازی است . این در حالی است که بورس کالای ایران تلاش کرده برای دارایی هایی که امکان آن وجود دارد ابزارهای مالی طراحی کرده و بازار ایجاد کند، ارز نیز یکی از همین دارایی ها است .
مدیرعامل بورس کالای ایران در خصوص کالاهایی که نمی توان برای آنها ابزارهای مالی طراحی کرد نیز یادآور شد برای این قبیل کالاها می توان ابزار های ساده تری مانند سلف تعریف کرد که این کار نیز در بورس کالا شروع شده و بستر آن مهیا است. در واقع هدف این است که بازار نقدی بسیار کوچک و محدود شود.
وی در پایان به زمان بندی راه اندازی بازار مشتقه ارزی اشاره و بیان کرد : برنامه زمان بندی راه اندازی این بازار با سناریوهای متفاوت نوشته شده و حالات مختلفی مانند رفع و یا عدم رفع تحریم ها یا تک نرخی شدن یا نشدن ارز در آن لحاظ شده و آماده است همچنین قوانین حاکم بر این بازار مطابق بازار های روز دنیاست و سررسید تحویل در گام نخست از کوتاه مدت شروع می شود و در صورت موفقیت دوره های بلند مدت آن نیز در نظر گرفته خواهد شد. 

نوشته شده در تاریخ : ۹۴/۱۰/۰۸
دیدگاه ها

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *



آخرین اخبار
نامه تقدیر و تشکر جمعی از سپرده گذاران و کارکنان بانک ایران زمین از ریاست محترم قوه قضاییه
توسعه ارتباطی چهارمحال‌وبختیاری با بهره‌برداری از ۴۴ پروژه همراه اول
بسته‌های ترکیبی با بیش از ۶۰ درصد تخفیف
اصلاح صورتحساب تراکنش‌های ۲۱ تیرماه ۱۴۰۵ بانک ملی ایران
افتتاح پروژه‌های توسعه شبکه رایتل در استان اصفهان
ال‌جی الکترونیکس؛ برنده جایزه بهترین ابزار/محصول هوش مصنوعی در جوایز IN2 SABRE آسیا-اقیانوسیه ۲۰۲۶
توسعه شبکه ارتباطی اصفهان با بهره‌برداری از ۱۴۰ پروژه همراه اول در آغاز هفته دولت
بانک ملی ایران اعلام کرد؛ فرآیند اصلاح مغایرت‌های تراکنشی و به‌روزرسانی مانده حساب‌ها در حال انجام است
مدیرعامل بانک سپه فرارسیدن هفته دولت را تبریک گفت
یک روز مکالمه رایگان، هدیه همراه اول به مشترکان همدانی
🚗 ثبت نام خودروهای وارداتی با حساب وکالتی بانک ملی ایران
ایران زمین در ایستگاه احیا
برپایی میز خدمت بانک ایران زمین در نماز جمعه تهران
پیام تبریک مدیرعامل بانک سینا به مناسبت روز پزشک
بانک ملی ایران در جهت پایش مستمر سامانه‌ها اعلام کرد؛ خطاها و مغایرت‌های احتمالی را گزارش کنید
بانک سینا در جمع برترین‌‌های نظام بانکی از نگاه مشتریان
عرضه ۳۴۵ هزار تن محصول در بورس کالا
پیوندی فراتر از اعداد و ارقام
دو انتصاب جدید در بانک سینا
محاسبه حجم اینترنت همراه اول زیر ذره‌بین خبرنگاران
نظرسنجی

نظر شما در برنامه ماه عسل چیست؟

View Results