سیدمهدی مدنی عضو هیات مدیره و رئیس کمیته دانش‌بنیان سندیکای صنعت برق مطرح کرد؛
تعامل بین‌المللی در حوزه دانش‌بنیان‌ها یک ضرورت است

به گزارش تشخیص خبر به نقل از روابط عمومی مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان ایران، بحث اقتصاد دانش‌بنیان در ایران سابقه‌ای کمتر از ۱۰ سال دارد. اکنون همه نگاه‌ها به آینده است به این نتیجه رسیدیم برای موفقیت باید اقتصاد دانش‌بنیان شکل بگیرد

و تقویت شود. سید مهدی مدنی بابیان این مطلب افزود: تشکیل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و تعریف چارچوب‌های اقتصاد دانش‌بنیان قدم بزرگی بود. هرچند بعد از گذشت چند سال از فعالیت معاونت و کسب تجربیات جدید احتیاج به بازنگری، اصلاح رویه‌ها و بازتعریف چارچوب‌ها وجود دارد.

عضو هیات مدیره و رئیس کمیته دانش‌بنیان سندیکای صنعت برق افزود: به این نقطه رسیدیم که اقتصاد دانش‌محور در کشور یک ضرورت است و در چند سال آینده تکنولوژی و نوآوری حرف اول را خواهد زد. با این وجود تنها دو دهم درصد از اقتصاد را به خودش اختصاص داده است.

مدنی با تاکید بر اینکه تحریم و سختی تنها مختص کشور ما نبوده است، گفت: تحریم یک واژه آشنا برای ماست که سال‌های سال با آن درگیر بودیم. اگر به تاریخ دنیا نگاه کنیم ژاپن و آلمان نیز بعد از جنگ جهانی دوم، تحت‌فشار و در شرایط سخت توانستند رشد کنند. هرچند به‌طورقطع تحریم، یک امر مذموم و نامبارک است. گاهی مواقع به دلیل مناسبات بین‌المللی ناگزیر در این شرایط قرار می‌گیریم که با مدیریت تحریم‌ها باید آن را کنترل کنیم.

او با اشاره به اثر تحریم بر اقتصاد دانش‌بنیان در کشور، گفت: تاثیر تحریم‌ها بر اقتصاد دو جنبه درونی و بیرونی دارد. به‌طور طبیعی بر اساس فرهنگ مصرف هر کشوری، تحریم می‌تواند فرصت‌هایی را ایجاد کند. در کشور ما بیش از آنکه فرهنگ تولید داشته باشیم؛ فرهنگ مصرف‌گرایی حاکم است. حتی می‌توان گفت فرهنگ نهادینه‌شده در سیستم اداری، دولتی و مردم یک فرهنگ تولید ستیز و ثروت ستیز است.

به گفته مدنی در سایه تحریم‌ها فرصت‌های بی‌شماری برای اقتصاد دانش‌بنیان فراهم‌شده است. موارد متعددی دیده‌شده که به‌واسطه تنگناهای اقتصادی ناشی از تحریم، کالای ایرانی رشد کرده است. هم کیفیت و نوآوری رشد کرده و هم بازار فروش توسعه‌یافته است.

او در ادامه به موقتی بودن این راهکارها اشاره کرد و افزود: تحریم‌ها که همیشگی نیست نمی‌توان اطراف مرزهای کشور دیوار کشید و ارتباط با دنیا را قطع کرد تعامل بین‌المللی در حوزه نوآوری و دانش یک ضرورت است. کشورها در همه امور به‌خصوص برای توسعه تکنولوژی به یکدیگر وابسته هستند.

مدنی به مشکلات صادرات کالا و محصولات دانش‌بنیان در شرایط تحریم اشاره کرد و با یادآوری اینکه لازمه صادرات دو زیرساخت مهم تبادلات پولی و استانداردهاست، افزود: وقتی قصد دارید کالایی را به کشور توسعه‌یافته در عرصه بین‌الملل صادرات کنید علاوه بر اینکه باید شرایط تبادلات مالی فراهم شود باید استانداردها و Type test هایی را هم کسب کنید.

به گفته رئیس کمیته دانش‌بنیان سندیکای صنعت برق، حال در شرایط تحریم حتی اگر استانداردها را هم دریافت کنید؛ شرکت‌های خارجی حتی اگر تمایل به همکاری هم داشته باشند، مجاز به معامله با شرکت‌های ایرانی نیستند که باید در این خصوص راهکاری موثر یافت.

او با اشاره به اینکه تاکنون بسیاری از شرکت‌ها موفق شدند با ثبت شرکت در کشور ثالث و تولید با برندهای خارجی تحریم‌ها را دور بزنند تاکید کرد: مسئله اینجاست که شرکت‌های دانش‌بنیان در این شرایط مجبور هستند ۸۰ درصد وقت و انرژی خود را برای حل این مشکلات صرف کنند در حالی که رسالت اصلی آن‌ها تولید بر مبنای دانش است و این دانش باید باگذشت زمان به‌روزرسانی شود که نیازمند تمرکز انرژی، سرمایه و وقت در این مسیر است.

مدنی در ادامه مدیریت را حلقه مفقوده مشکلات بسیاری از شرکت‌های دانش‌بنیان دانست و افزود: حلقه مفقوده بسیاری از شرکت‌های دانش‌بنیان به مدیریت مربوط می‌شود که ارتباطی به تحریم‌ها ندارد و آموزش نقش مهمی را در این زمینه بازی می‌کند. سو مدیریت، کیفیت و خدمات پس از فروش را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

او بی‌توجهی به مدیریت کیفیت کالا و خدمات را عامل از دست دادن بازار همسایه‌های شمالی دانست و گفت: بازار کشورهایی که پس از فروپاشی شوروی سابق آزاد شدند، از جمله فرصت‌هایی بود که از دست دادیم. در وهله نخست شرکت‌های ایرانی برای حضور در بازار آن‌ها هجوم بردند و بازار خوبی ایجاد شد ولی بعد از چند سال کالا و محصولات ایرانی در جنبه رقابت کیفیت نسبت به محصولات کشورهای دیگر موفق عمل نکردند. 

نوشته شده در تاریخ : ۹۷/۱۱/۱۳
دیدگاه ها

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *



آخرین اخبار
رویداد (چادرو) بازار شرکت‌های دانش‌بنیان را گسترش می‌دهد
رویداد (چادرو) نمونه‌ای از نوآوری باز در کشور است
زیرساخت های روابط معدنی ایران و گینه، باید توسعه یابد
پروانه فعالیت رسمی شرکت تعاونی نوآوران لوتوس پیروزی صادر شد
این تازه آغاز راه است…
انتصاب مدیر و معاون شعب منطقه اصفهان بانک ایران زمین
بزرگترین رویداد فناورانه و نوآورانه چادرملو به ایستگاه آخر رسید
انتصابات جدید در بانک ایران زمین
دریافت گواهی سازگاری با محیط ‌زیست برای چهارمین سال پیاپی توسط تلویزیون‌های LG OLED evo
مراسم معارفه ‌و تکریم مدیرعامل هلدینگ بهپویان هوشمند امید برگزار شد
پرداخت بیش از ۲۸۹ هزار میلیارد ریال تسهیلات تکلیفی توسط بانک سپه در سال ۱۴۰۲
انتشار گزارش اولیه دستاوردهای مالی ال‌جی برای سه‌ماهه اول سال ۲۰۲۴
حمایت ویژه بانک سپه از فعالان اقتصادی استان خراسان رضوی
تصمیم هیئت مدیره به انجام افزایش سرمایه تفویض شده در مجمع فوق العاده شرکت معدني و صنعتي چادرملو
کارت هدیه مجازی بانک ایران زمین، خدمتی برای کسانی که دوست شان دارید
افتخاری دیگر از ال‌جی با کسب جوایز متعدد طراحی در رقابت Red Dot Awards
دیدار نوروزی رئیس هیات عامل ایمیدرو با کارکنان و مدیران حوزه معدن و صنایع معدنی
در طرح تسهیلاتی “کارت اعتباری انتخاب پلاس” بانک ایران زمین، سرمایه ات را ۲/۵ برابر کن
فروش ۴۷۲ رقبه ملک به ارزش بیش از ۱۱۰ هزار میلیارد ریال توسط بانک سپه در سال ۱۴۰۲
دعوت بانک سپه از ملت ایران برای شرکت در راهپیمایی روز جهانی قدس
نظرسنجی

نظر شما در برنامه ماه عسل چیست؟

View Results

mahak