مالیات بر حقوق بگیران دولت ۲٫۵ برابر مشاغل است

تشخیص خبر: نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (سه‌شنبه) پارلمان سؤال مجتبی رحماندوست نماینده تهران از علی طیب‌نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

به گزارش تشخیص خبر به نقل از شادا ، علی طیب نیا طی سخنانی در پاسخ به سوال مجتبی رحماندوست، نماینده مردم تهران مبنی بر وارد آمدن فشار مضاعف بر مشاغل و تولید کنندگان، ضمن تاکید بر نهایت مدارای دولت در اخذ مالیات از تولید کنندگان و مشاغل، سهم مالیات بر حقوق بگیران را دو نیم برابر مشاغل عنوان کرد .
وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه اظهار داشت: همان طور که مقام معظم رهبری در سال گذشته بیان کردند، اقتصاد ایران از دو عارضه دولتی و نفتی بودن دچار رنج شده است و برای درمان همین مشکلات، سیاست های اقتصاد مقاومتی از سوی ایشان ابلاغ شد.
وی گفت: برای حل وابستگی اقتصاد کشور به درآمدهای نفتی، در چارچوب اقتصاد مقاومتی، باید در راستای جایگزینی درآمدهای پاک مالیاتی به جای درآمدهای نفتی اقدام شود.
طیب‌نیا تصریح کرد: آمارها و ارقام‌ نشان می‌دهد سهم مالیات در تولید درآمدهای ناخالص ملی در ایران نسبت به سایر کشورها بسیار اندک است و طی سالهای ۸۴ تا ۹۱ به طور متوسط سهم مالیات از تولید ناخالص داخلی چیزی حدود ۶ تا ۸ درصد بوده؛ در حالی که در کشورهای جهان این رقم به مراتب بالاتر است و در کشورهای توسعه یافته بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است و در کشورهایی که وضعیت مشابه ما دارند چیزی حدود ۲۰ درصد است و در قانون برنامه پنجم هدف گیری شده است که این میزان به ۱۰ درصد ارتقاء پیدا کند و با وجود همه افزایش‌های درآمدی ناشی از مالیات در سالهای اخیر هنوز با آنچه که در دنیا مرسوم است فاصله داریم و در سیاست‌های اقتصاد مقاومتی نیز این گونه هدفگیری شده است که وابستگی دولت به بودجه نفتی باید به طور کامل قطع شود و در عوض درآمدهای مالیاتی جایگزین درآمدهای نفتی شود.
وی یادآور شد: موضوع افزایش بهره وری در تولید و کاهش تورم جز با افزایش سهم مالیات از درآمدهای نفتی میسر نمی شود که البته در این خصوص هم ما به جای تاکید بر افزایش نرخ مالیات، بر افزایش پایه های مالیاتی قرار داده ایم و به هیچ وجه دنبال افزایش مالیات فعالیت های تولیدی نیستیم.
وزیر اقتصاد با بیان اینکه برای استقرار سیستم جامع مالیاتی یک برنامه مفصل در وزارت متبوع، در قالب ۳۲ پروژه و ۵۰ بسته کاری طرح شده و در حال اجرا است، اظهار داشت: در صورت پیاده سازی نهایی این پروژه، تشخیص و شناسایی درآمدهای مالیاتی به طور مکانیزه و سیستمی انجام شده و به طور کامل ارتباط مودی و ممیز مالیاتی قطع می شود.
وی گفت: با راه اندازی سامانه جامع اطلاعات مالیاتی، شناسایی و وصول مالیات بر اساس اطلاعات کامل از هزینه و درآمد مالیاتی بدون اظهارنامه رسیدگی نخواهد شد و با کاربرد سیستم مدیریت ریسک، مودیان کم ریسک، دارای ریسک متوسط و پر ریسک شناسایی شده و تمرکز اصلی سازمان امور مالیاتی بر مودیان پر ریسک قرار خواهد گرفت.
وزیر اقتصاد ادامه داد: برای تکمیل این سیستم، اخیرا سامانه مکانیزه فروش طراحی شده که بر این مبنا، از طریق استقرار صندوق های فروش متصل به حساب های بانکی، همه اطلاعات مربوط فعالیت مودیان به صورت برخط در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار می گیرد.
وی افزود: لایحه مربوط به این سامانه با همکاری کامل اتاق اصناف نهایی شده و به زودی به مجلس شورای اسلامی تقدیم خواهد شد.
طیب نیا در پاسخ به بخش دیگری از سوال رحماندوست در خصوص سهم مشاغل از مالیات بر ارزش افزوده، این رقم را ۳۳ درصد اعلام کرد که در طول زمان تقریبا ثابت مانده است.
وی افزود: در این حال، سهم مشاغل از مالیات بردرآمد از ۱۵٫۵ درصد در سال ۱۳۸۱ به هشت درصد در حال حاضر کاهش یافته است که نشان میدهد، بخش مشاغل، متناسب با درمد خود مالیات پرداخت نمی کند.
وزیر اقتصاد با اعلام خبر کاهش نرخ موثر مالیات مشاغل از ۱٫۲ به شش دهم درصد، نرخ مالیات مستقیم را ۲۳ درصد و نرخ مالیات بر کالا و خدمات را ۲۵ درصد اعلام کرد.
وی با بیان اینکه افراد حقوقی، به رغم برابر بودن سهم شان از ارزش افزوده در کشور، ۱۰ برابر مشاغل، مالیات میدهند، اظهار داشت: همچین سهم حقوق بگیران دولت دولت از مالیات ۲٫۵ برابر بخش مشاغل است که نشان از تمرکز و فشار بالای مالیاتی بر این قشر دارد.
پس از توضیحات نماینده سؤال‌کننده و وزیر اقتصاد، رحماندوست گفت: بنده از پاسخ‌های طیب‌نیا قانع نشدم و خواستار رأی‌گیری هستم، اما از نمایندگان مجلس می‌خواهم پاسخ‌های وزیر را قانع‌کننده تلقی کنند و اجازه دهند وی به کارش ادامه دهد.
سپس وکلای ملت با ۱۰۸ رأی موافق، ۶۷ رأی مخالف و ۹ رأی ممتع از ۲۰۴ نماینده حاضر در صحن علنی، پاسخ‌های طیب‌نیا را قانع کننده دانستند. 

Related Posts
ساختمان‌های ناایمن فوراً شناسایی و مقاوم‌سازی شوند
اسامی برندگان پنجمین جشنواره عکاسی محرم ایران زمین
انتصاب اعضای جدید هیات عامل بانک ایران زمین
رسانه ها نقش ممتازی در دوران پساتحریم خواهند
بازدید معاون فناوری اطلاعات بانک ایران زمین از
برپایی موکب ستاد اربعین حسینی بانک سپه
۲۰ سال اینترنت رایگان، جایزه پویش بازگشت به
شرکت ها، شورای انتظامی را “مرجع حل اختلاف”
استعفای بهرام افشارزاده از مدیریت استقلال
حضور دولت الکترونیک در سالن ۴۱ قطعی شده

نوشته شده در تاریخ : ۹۴/۰۸/۲۶
دیدگاه ها

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *



آخرین اخبار
پیام تبریک دکتر علی ابدالی، مدیرعامل بانک سینا به مناسبت عید سعید فطر
دیدار نوروزی مدیر عامل صبانور
سامسونگ چطور دستگاه‌های Galaxy را از تهدیدات سایبری محافظت می‌کند؟
نشریه دیجیتال ارتباط ایران زمین منتشر شد
پیام تبریک مدیرعامل بانک ملی ایران به مناسبت عید سعید فطر
عیدی ویژه همراه اول به مناسبت عید فطر
اجرای طرح ویژه وصول مطالبات همراه با بخشودگی در بانک ایران زمین تمدید شد
ادعای هک اطلاعات بانک سپه تکذیب شد
مدیرعامل بانک سپه آغاز سال نو و فرارسیدن عید نوروز را تبریک گفت
طنین همدلی و نوای تعهد؛ گردهمایی پایانی صندوق قرض‌الحسنه شاهد، تجلی قدردانی و انگیزه‌ای برای فردا
پیام مدیرعامل بانک آینده به مناسبت فرارسیدن ایام شب‌های قدر
شعب کشیک بانک سینا در تعطیلات نوروز ۱۴۰۴ اعلام شد
تصویب افزایش سرمایه ۱۰ همتی (کچاد) در مجمع‌عمومی فوق‌العاده
بانک ایران زمین سرویس کارمزد هوشمند پیامک را راه‌اندازی کرد
برگزاری مجمع عمومی فوق‌العاده شرکت چادرملو
برگزاری جلسه ی هیات امنای صندوق قرض الحسنه شاهد
افزایش سرمایه ۱۲۹ هزار و ۴۵۰ میلیارد ریالی بانک گردشگری/ وگردش سود سهام را تقسیم کرد
تولید نخستین شمش فولاد شادگان؛ بدون وقفه و خطا
موزه بانک سپه در ایام نوروز میزبان بازدیدکنندگان است
Eclipsa Audio: آغاز عصر نوین صدای سه‌بعدی با سامسونگ
نظرسنجی

نظر شما در برنامه ماه عسل چیست؟

View Results

mahak