ال‌جی راهکار نسل جدید خودروهای متصل، مبتنی بر ماهواره را در کنفرانس ۲۰۲۵ ۵GAA به نمایش گذاشت

تشخیص خبر: شرکت ال‌جی، ارتباط صوتی مبتنی بر ماهواره از داخل یک خودروی در حال حرکت را به نمایش گذاشت و بدین‌گونه آینده‌ی ایمن و متصل حمل‌ونقل را پایه‌گذاری کرد.

ال‌جی الکترونیکس (ال‌جی)، از پیشگامان فناوری در حوزه‌ حمل‌ونقل، فناوری نوآورانه‌ اینترنت اشیاء مبتنی بر شبکه‌های غیرزمینی (IoT-NTN) خود را، در کنفرانس انجمن خودرویی (۵GAA) که از ۱۲ تا ۱۵ مه در پاریس، فرانسه برگزار شد، به نمایش گذاشت. نقطه‌ اوج این رویداد، نمایش زنده‌ای بود که در سراسر پاریس انجام گرفت و در آن خودرویی مجهز به واحدهای کنترل تلماتیک (TCU) مبتنی بر نسل جدید IoT-NTN، عملکرد خود را به نمایش گذاشت. این نمایش، نخستین نمونه از برقراری بدون وقفه‌ی ارتباط صوتی در سطح مکالمه، با سوئیچ یکپارچه بین شبکه‌های زمینی و غیرزمینی را رقم زد.
فناوری IoT-NTN یک سامانه‌ ارتباطی پیشرفته است که ارتباطات ماهواره‌ای و ایستگاه‌های پلتفرم ارتفاع بالا را با هم تلفیق می‌کند. این سیستم در مناطقی که شبکه‌های زمینی نظیر ۳G، ۴G و ۵G قادر به پوشش نیستند، از طریق ماهواره اتصال را فراهم می‌کند. این فناوری از کاربردهای حیاتی مانند رانندگی خودران، ردیابی خودرو، کنترل از راه دور و ارتباطات اضطراری پشتیبانی می‌کند. IoT-NTN به‌ویژه در محیط‌های دورافتاده‌ای مانند بیابان‌ها، اقیانوس‌ها و مناطق کوهستانی، یا در مناطق آسیب‌دیده از بلایای طبیعی که زیرساخت‌های زمینی از کار افتاده‌اند، بسیار ارزشمند است؛ و به‌عنوان بخشی اساسی از آینده‌ حمل‌ونقل، نقش مهمی در افزایش ایمنی رانندگان ایفا می‌کند.
برای ارتقای بیشتر این قابلیت، ال‌جی راهکار نسل جدیدی را توسعه داده است که فناوری فشرده‌سازی صوتی مبتنی بر هوش مصنوعی را در سیستم IoT-NTN خود ادغام می‌کند. این نوآوری، اندازه‌ پیام‌های صوتی را به‌طور قابل‌توجهی کاهش می‌دهد و بر محدودیت‌های پیشین ارتباطات ماهواره‌ای – که تنها به ارسال پیامک‌های اضطراری کوتاه محدود بود – غلبه کرده و امکان انتقال صوت را نیز فراهم می‌آورد.
در نتیجه، سرعت ارسال پیام‌های صوتی بیش از ده برابر افزایش یافته است. این فناوری فراتر از تبادل ساده‌ی پیام‌های صوتی عمل می‌کند و امکان مکالمه‌ واقعی دوطرفه را نیز فراهم می‌سازد. در شرایط اضطراری، سرنشینان خودرو می‌توانند تنها با فشردن یک دکمه‌ تماس اضطراری، پیام صوتی درخواست کمک ارسال کرده و وضعیت را بدون نیاز به تایپ یا انجام اقدامات اضافی، توضیح دهند.
در جریان این کنفرانس، ال‌جی با ایجاد دو ناحیه‌ مجزا برای شبکه‌های غیرزمینی (NTN) و زمینی (TN)، نمایشی زنده برگزار کرد. در این نمایش، خودرویی مجهز به تجهیزات نمایشی در جاده‌های واقعی حرکت کرد و بازدیدکنندگان توانستند عملکرد سیستم را از نزدیک تجربه کنند؛ به‌طوری که از ناحیه‌ TN پیام صوتی ارسال و در ناحیه NTN دریافت شد و بالعکس؛ که توانمندی سوئیچ یکپارچه بین این دو شبکه را به‌خوبی به نمایش گذاشت. برای پشتیبانی از این قابلیت، ال‌جی یک پلتفرم خدماتی مبتنی بر ابر توسعه داده است که توان ارتباطات ماهواره‌ای خودرو را گسترش داده و آن را به شبکه‌های زمینی متصل می‌سازد؛ و بدین‌ترتیب، تجربه‌ کاربری فناوری IoT-NTN را به سطح بالاتری ارتقاء می‌دهد.
ال‌جی در زمینه‌ فناوری‌های متصل که برای گذار به سمت خودروهای مبتنی بر نرم‌افزار (Software-Defined Vehicles) حیاتی هستند، پیشتاز است؛ از جمله تلماتیک، ارتباطات Vehicle-to-Everything (V2X) و اتصال سیستم‌های سرگرمی و اطلاعاتی داخل خودرو. بر اساس برآوردهای داخلی ال‌جی با استناد به داده‌های مؤسسه‌ تحقیقات بازار Strategy Analytics، این شرکت در سال گذشته با سهم ۲۴.۴ درصدی، رتبه‌ نخست بازار جهانی تلماتیک را به خود اختصاص داده است.
ال‌جی از زمان تأسیس انجمن ۵GAA در سال ۲۰۱۶، یکی از اعضای فعال آن بوده است. این کنسرسیوم بین‌صنعتی جهانی، به‌منظور پژوهش و تجاری‌سازی راهکارهای آینده‌ حمل‌ونقل، از جمله خودروهای خودران و متصل مبتنی بر فناوری ۵G، تشکیل شده است. انجمن ۵GAA بیش از ۱۱۰ شرکت را گرد هم آورده که شامل خودروسازان بزرگ، تأمین‌کنندگان قطعات خودرو، اپراتورهای مخابراتی و تولیدکنندگان تراشه و تجهیزات شبکه می‌شوند.
لی سانگ‌یونگ، رئیس آزمایشگاه تحقیق‌وتوسعه‌ی بخش راهکارهای خودرویی ال‌جی، در این خصوص اظهار داشت: «فناوری
IoT-NTN ما گامی بلند در مسیر فراهم‌سازی ارتباطی یکپارچه و قابل‌اعتماد برای خودروها در دورافتاده‌ترین یا دشوارترین شرایط محیطی است. ما با فراهم کردن امکان ارتباط صوتی بلادرنگ از طریق ماهواره، نه‌تنها ایمنی رانندگان را افزایش می‌دهیم، بلکه زمینه را برای نسل بعدی راهکارهای حمل‌ونقل متصل فراهم می‌کنیم.»

نوشته شده در تاریخ : ۰۴/۰۲/۲۹
دیدگاه ها

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *



آخرین اخبار
در مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری مشترک با صندوق تامین خسارت‌های بدنی مطرح شد؛ تاکید بر نقش حمایتی بانک ملی ایران در تحقق اهداف توسعه‌ای و خدمت‌رسانی عمومی
ثبت نام خودروی وارداتی در بانک ایران زمین تمدید شد
ارائه خودروهای جدید در پلتفرم اتونوین؛ مهلت وکالتی کردن حساب تمدید شد
تجدید میثاق کارکنان بانک سپه با آرمان‌های مقدس امام خمینی(ره)
نخستین فروشگاه دیجیتال همراه اول در تهران افتتاح شد
رضایت مشتری، توانمندسازی کارکنان و اصلاح ساختار؛ سه اولویت بانک ملی ایران
توسعه بانکداری دیجیتال و ابزارهای اعتباری نوین، مسیر راهبردی بانک سپه برای ارتقای رضایت مشتریان است
پیام مدیرعامل بانک سپه به مناسبت سی‌وهفتمین سالگرد ارتحال ملکوتی حضرت امام خمینی (ره)
امکان وکالتی کردن حساب‌های بانک سپه برای ثبت‌نام خودروهای وارداتی از طریق سامانه اتونوین فراهم شد
حضور مدیران بانک سپه در اجتماعات حماسی برای پاسخگویی به دغدغه‌ها و پرسش‌های هموطنان
خرید خودروهای وارداتی با حساب وکالتی‌کردن بانک ملی ایران
پارسیان رتبه دوم بانک های خصوصی در تراکنش های شاپرکی شد
نسخه‌ جدید فراز بانک ایران‌ زمین بارگذاری شد
اخذ رتبه علمی فصلنامه مطالعات راهبردی مالی بانک سپه
تمدید طرح حامی سینا ویژه بخشودگی جرائم دیرکرد اقساط
با حکم محسن سیفی و در مراسم معارفه سرپرست مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی؛ «ادریس سالاری» عهده‌دار شش اولویت راهبردی ارتباطی در بانک ملی ایران شد
شماره جدید مجله «ارتباط ایران‌زمین» منتشر شد
کمک به آزادی ۴۱ زندانی به مناسبت اعیاد قربان و غدیر و چهل‌ویکمین سالروز تأسیس بانک سینا
تخفیف ویژه همراه اول برای مشترکان در دهه ولایت
تمرکز بر توسعه بانکداری دیجیتال و ارائه‌ای تجربه‌ای متفاوت برای مشتریان
نظرسنجی

نظر شما در برنامه ماه عسل چیست؟

View Results