وزیر علوم خبر داد
تحصیل ۲۱ هزاردانشجو از ۴۷ کشور در ایران/ تشکیل ۹ منطقه آموزش عالی در کشور

تشخیص خبر: وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری از تسهیل جذب دانشجوی خارجی و برگزاری دوره های مشترک علمی پژوهشی در طول برنامه ششم توسعه خبرداد.

به گزارش تشخیص خبر به نقل از سرویس دانشگاهی ایسنا، دکتر محمد فرهادی در نشست روسای دانشگاه های استان سیستان و بلوچستان گفت: در برنامه ششم توسعه طرحی ارائه کرده‌ایم که کمیته ای با حضور وزارتخانه های علوم ، بهداشت ، اقتصاد ، امور خارجه و بانک مرکزی تشکیل شود تا تمامی مشکلات و مسائل مربوط به جذب دانشجویان خارجی و برگزاری دوره های مشترک علمی و تحقیقاتی در این کمیته حل و فصل شود تا دانشگاه ها به سهولت بتوانند در مسیر دیپلماسی علمی و جذب دانشجویان خارجی از منطقه و سراسر جهان اقدام کنند .

وی با تبریک ایام دهه مبارکه فجر انقلاب اسلامی با بیان اینکه از دوران دفاع مقدس با منطقه سیستان و بلوچستان آشنا بوده و اکنون شاهد تغییرات گسترده ای به خصوص در بخش آموزش عالی این استان است ، اظهار کرد: هم اکنون ۱۱۰ هزار دانشجو در دانشگاه ها ی این استان تحصیل می کنند و می توان از این استان به عنوان قطب علمی جنوب شرق کشور یاد کرد .

وزیر علوم با اشاره به اینکه طرح آمایش آموزش عالی در وزارت علوم تصویب شده و هم اکنون در شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال بررسی است، گفت: در این طرح دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی به مناطق نه گانه تقسیم شده‌اند.

دکتر فرهادی گفت : بر اساس طرح آمایش آموزش عالی، واحدهای اداری مالی، آموزشی، فرهنگی و پژوهشی نیز به ۹ منطقه تقسیم شده اند که این تقسیم بندی به قطبی شدن مناطق کشور نیز کمک می کند .

وی در ادامه افزود : در طرح آمایش آموزش عالی امکانات ، استعدادها و وضعیت مناطق مختلف کشور بررسی شده و بر اساس آن توسعه آموزش عالی هر منطقه انجام می شود و همچنین مجوزهای تاسیس مراکز آموزش عالی و پذیرش دانشجو نیز بر اساس رشته های مرتبط درهر منطقه انجام می شود.

وزیر علوم با بیان اینکه هم اکنون بیش از۲۱ هزار دانشجوی خارجی از ۴۷ کشور در دانشگاه های کشورمان تحصیل می کنند ، گفت :ما بین المللی شدن دانشگاه ها و تقویت دیپلماسی علمی را به طور جدی پی گیری می کنیم تا دانشگاه ها بتوانند با سهولت دانشجوی خارجی جذب کنند که در این خصوص باید قدری زیر ساخت ها و روابط مان را با برخی از دستگاه های اجرایی ذی ربط هماهنگ تر کنیم تا مشکلات جذب دانشجویان خارجی حل شود .

وی به ضرورت انجام پروژه ها و دوره های تحقیقاتی مشترک بین مراکز دانشگاهی ایران با سایر کشورها اشاره کرد و گفت: برای مثال در راستای تقویت دیپلماسی علمی ، تفاهم نامه انجام ۱۵ طرح تحقیقاتی با مراکز آموزش عالی فرانسه منعقد شده و باید برگزاری دوره های مشترک علمی ، تحقیقاتی نیز مورد توجه قرار گیرد .

وی افزود : این همکاری مشترک علمی و تحقیقاتی می تواند در زمینه شرکت های دانش بنیان و تقویت کرسی های زبان فارسی که هم اکنون بیش از ۵۰ کرسی در ۳۸ کشور فعالیت می کنند ، انجام شود .

وزیر علوم در خصوص انجام پروژه های عمرانی دانشگاه ها نیز اظهار داشت : در مورد طرح های عمرانی بهتر است به تکمیل پروژه ها یی که در حال اتمام هستند اولویت بدهیم که این طرح ها با مساعدت وزارت تکمیل شوند و سازمان مدیریت و برنامه ریزی هم برای نگهداری و تعمیرات و بازسازی این طرح ها در یک زمان بندی معین ، بودجه مناسبی در نظر گرفته است .

دکتر فرهادی با اعلام پیش بینی بودجه خاصی برای تجهیز آزمایشگاه های دانشگاهی در سال آینده گفت : در خصوص تقویت بودجه های پژوهشی دانشگاه ها و مراکز پژوهشی که به میزان یک دهم تولید ناخالص ملی پیش بینی شده است ولی مسئله مهم مدیریت این بودجه است که فقط در بخش پژوهش استفاده شود.

وی همچنین با اشاره به افزایش عضویت آزمایشگاه های مرکزی دانشگاه ها و مراکز پژوهشی در شبکه شاعا گفت : خوشبختانه هم اکنون ۱۲۰ آزمایشگاه مرکزی دانشگاهی عضو شبکه شاعا هستند در حالی که در ابتدای مسئولیت من این تعداد به ۵۰ آزمایشگاه محدود می شد که البته آزمایشگاه مرکزی دانشگاه سیستان و بلوچستان هم عضو این شبکه بوده و از امکانات مناسبی برخوردار است .

وزیر علوم در بخش پایانی سخنان خود با تاکید بر انجام مواردی از قبیل تشکیل کمیسیون توسعه روابط علمی با کشورهای همسایه ، جذب و پایداری اعضای هیئت علمی گفت : ما هم اکنون چند منطقه علمی و فناوری در کشور تاسیس کرده ایم و در این استان هم اگر شرایط فراهم شود می توان برای تاسیس یک منطقه علمی و فناوری اقدام کرد .

براساس گزارش وزارت علوم، در این نشست روسای دانشگاه های سیستان و بلوچستان دیدگاه ها و نظرات خود را با وزیر علوم در میان گذاشتند . 

نوشته شده در تاریخ : ۹۴/۱۱/۲۲
دیدگاه ها

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *



آخرین اخبار
پایداری شبکه همراه اول در مناطق زلزله‌زده استان گلستان
آغاز پرداخت حقوق تیرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی از ۲۹ تیر
«تملی»؛طرح بانک ملی ایران برای کمک به متقاضیان خرید مسکن
مجمع عمومی عادی سالانه بانک سینا برگزار شد
قدردانی از همراهی مشتریان؛ جوایز دهمین قرعه‌کشی سپرده سبای باشگاه مشتریان بانک پارسیان اهدا شد
ارائه تسهیلات طرح طلوع ویژه مشتریان فعال بانک ایران زمین
هدیه همراه اول به مردم لرستان به‌مناسبت ثبت جهانی دره خرم‌آباد
تشریح آخرین اقدامات انجام شده برای پایداری خدمات بانک سپه
کاهش زیان و رشد درآمد؛ سال مثبت برای بانک ایران زمین
آمادگی بانک سپه برای پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزند‌آوری
پایانی با شکوه برای مسابقه بزرگ «به توان دوستی فراز بانک»!
تشریح سیاست‌های آتی بانک سینا در سمینار ماهانه مدیر عامل و مدیران مناطق
عرضه ۲۱۹ هزار تن محصول در بورس کالای ایران
نام روزهای هفته تأمین اجتماعی سال ۱۴۰۴ اعلام شد
معرفی نحوه دریافت و نصب برنامک همراه بانک سپه
لیست شعب کشیک بانک سینا در روزپنجشنبه ۱۹تیرماه ۱۴۰۴
اعلام شعب کشیک بانک ایران زمین در استان های تهران و البرز در روز پنجشنبه نوزدهم تیر ۱۴۰۴
بازدید وزیر اقتصاد از مجموعه بانک سپه / قدردانی دکتر مدنی‌زاده از مدیران و کارکنان این بانک
حضور رئیس هیات عامل ایمیدرو در فولاد مبارکه و تأکید بر تداوم جریان تولید
عرضه سکه طلا در شرکت صرافی سینا آغاز شد
نظرسنجی

نظر شما در برنامه ماه عسل چیست؟

View Results

mahak