دکتر همتی تصریح کرد:
بانک مرکزی بدون از دست دادن ذخایر ارزی به کنترل نرخ ارز و ثبات بازار ارز دست یافته است

تشخیص خبر: رییس کل بانک مرکزی گفت: جلوگیری از خروج سرمایه و توجه به عوامل بنیادی شکل دهنده نرخ ارز دو راهبرد اصلی بانک مرکزی در مقابله با تحریم ها بوده است.

به گزارش تشخیص خبر به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی، دکتر همتی در کنفرانس بین المللی اقتصاد جهانی و تحریم ها که صبح امروز در دانشگاه الزهرا برگزار شد، با بیان اینکه درک دشواری و در عین حال توفیق در مواجهه با تحریم ها در زمینه سیاست پولی و ارزی، هنگامی امکان پذیر است که تحلیل قابل قبولی از اهداف تحریم کننده یعنی آمریکا داشته باشیم افزود: آشکار و مبرهن است که در حالت کلی اعمال هر نوع تحریم چه از سوی نهادهای بین المللی باشد و چه از سوی دولتی خاص با هدف تحت فشار قرار دادن کشور مورد تحریم و وادار کردن آن به تغییر رویه صورت می گیرد و هدف آن تفنن نیست.

همتی از کاهش سرمایه گذاری و تضعیف رشد اقتصادی کشور، ساماندهی نا آرامی ها، جنگ رسانه ای گسترده، کاهش فروش نفت ایران و پرهزینه تر کردن مبادلات تجاری کشور با جهان خارج به عنوان راهبردهای اصلی دشمن در جنگ اقتصادی علیه کشور یاد کرد و افزود: هدف اصلی تمام این اقدامات دشمن تحریک شدید انتظارات تورمی از یک طرف و تحمیل یک شوک منفی عرضه شدید به اقتصاد ایران از طرف دیگر بود تا اولا با شکل دادن حملات سفته بازانه در بازار دارایی ها و بویژه ارز و سپس قیمت کالاها و خدمات به ایجاد بی ثباتی شدید و لذا ایجاد نارضایتی عمومی دامن بزند و ثانیا با کاهش تولید حقیقی و ایجاد رکود و بیکاری سبب تحلیل توان حقیقی اقتصاد و بازهم گسترش نارضایتی عمومی شود و حتی زمینه قحطی و آشوب های اجتماعی را فراهم نماید.

رییس کل بانک مرکزی افزود: با شروع سال ۱۳۹۷ و تشدید فشار بر نرخ ارز و شکل گیری حمله سفته بازانه گسترده به بازارها و بویژه بازار ارز، مسئولین اقتصادی و سیاستگذاران با شرایطی روبرو بودند که هرگونه خطای سیاستگذاری(که در شرایط عادی فقط مقداری هزینه دارد) سبب پیامدهای زیانبار برای اقتصاد کشور شود.

همتی ياداور شد: افزایش نرخ سود بانکی، محدود کردن شدید دستوری تجارت خارجی و جیره بندی ارزی و کنترل نرخ ارز در سطوح بسیار پایین تر از آنچه امروز وجود دارد و جراحی بزرگی در نظام بانکی شامل مواردی مانند تغییر ساختار بانکها، اعمال محدودیت بر سپرده ها و بویژه سپرده های بزرگ، کنترل وام دهی بانکها و نوعی تخصیص تکلیفی تسهیلات بانکی سه دسته راه حل پیشنهادی از سوی صاحبنظران برای برون رفت از مشکلات بود که هر کدام از آنها بر اساس بررسی های بانک مرکزی موجب ایجاد مشکلات جدیدی در وضعیت اقتصادی کشور می شدند.

همتی تصریح کرد: تقویت کنترل بر ریال وتراکنش های آن که به طرز غیر اصولی و بدون نظارت در جریان بود و لذا جلوگیری از خروج سرمایه، توجه به عوامل بنیادی شکل دهنده نرخ ارز در بازار و پرهیز از بی توجهی به نیروهای بازار، بهره مند ساختن صادرکنندگان از منافع حاصل از درآمد ارزی آنها و پرهیز از دادن رانت حاصل از صادرات به عاملان اقتصادی غیر از صادرکننده، حضور دائمی و هدفمند بانک مرکزی در بازار ارز به عنوان بازار ساز و اطمینان از تامین ارز برای تامین نیاز واردکنندگان مواد اولیه و واسط راهبرد اصلی بانک مرکزی برای مقابله با تحریم ها بوده است.

وی ادامه داد: قضاوت منصفانه خواهد گفت که راه حلی بهتر از آنچه در پیش گرفته شده است و البته با لحاظ محدودیتهای سیاستگذار پولی و ارزی وجود نداشته است. مهم تر از همه آنکه بانک مرکزی بدون از دست دادن ذخایر ارزی به کنترل نرخ ارز و ثبات بازار ارز دست یافته است.

رییس کل بانک مرکزی تصریح کرد: تقویت ارزش پول ملی، ثبات و تولید ملی سه هدف اصلی بانک مرکزی در راستای دستورات مقام معظم رهبری و منافع عموم مردم است.

رئیس کل بانک مرکزی افزود: با اشاره به کاهش تورم ماهانه و رشد مثبت اقتصادی در بخش غیرنفتی کشور طی ماههای اخیر گفت: بحمداله مجموعه تدابیر اخذ شده تاکنون موفق بوده و ان شاالله با تداوم این مسیر و با حمایت مردم و کلیه نهادها از این شرایط نیز عبور خواهیم کرد.

وی در پایان اشاره کرد باید بپذیریم حل معضل رکود تورمی در کشورهای توسعه یافته هم با موانعی روبرو است اما این معضل در کشورمان درشرایط کاهش شدید درامدهای نفتی و کسری بودجه ناشی از ان به اضافه ناترازی بانکی و تنگنای اعتباری اعمال سیاستهای پولی و مالی برای خروج از شرایط رکود تورمی درکشورمان پیچیدگی های مربوط به خود را دارد ولی روند شاخص های کلان اقتصادی و ثبات ایجاد شده در اقتصاد کشور غلبه بر مشکلات را نوید میدهد.
 

نوشته شده در تاریخ : ۹۸/۰۷/۲۰
دیدگاه ها

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *



آخرین اخبار
آمادگی بانک ایران زمین برای معرفی حساب وکالتی جهت خرید خودروهای وارداتی
مدیرعامل بانک سپه درگذشت سرتیپ پاسدار علیرضا افشار را تسلیت گفت
رشد قابل توجه صدور حواله و تراکنش‌های بانکی در بانک ملی ایران/ صدور بیش از ۵۵ میلیون حواله پایا و پل در شش ماه
ارزش معاملات بازار مشتقه و مالی بورس کالا ۷.۷ همت شد
آگهی مزایده شماره ۱۴۰۴/۵ فروش املاک مازاد بانک ایران زمین
حرکت اول، برگزیده جایزه ملی تأمین مالی فناوری و نوآوری ایران
پارسیان، بانک برتر در حوزه ضمانت نامه شد
گرین‌بانک؛ نئوبانک جدید هوشمند بانک سینا رونمایی شد
تمرکز بر مردمی سازی بانک پارسیان، ارتقای بهره وری، توسعه سرمایه انسانی و تحول فناورانه
عبور منابع بانک ملی ایران از مرز ۲ هزار همت
فراخوان عمومی توسعه‌دهنده و پشتیبان سامانه آرشیو الکترونیک و دیجیتال‌سازی اسناد
حضور همراه اول با سبدی از سرویس‌های هوشمند در جیتکس ۲۰۲۵
با صدور حکمی؛ سرپرست روابط عمومی بانک پارسیان منصوب شد
همه چیز درباره تسهیلات ۷۰۰ میلیونی اعتبار ملی؛ از جزئیات دریافت غیرحضوری تا پرداخت اقساط
پرداخت ۱۷۰۰ میلیارد تومان وام قرض‌الحسنه بانک پارسیان به ۵ هزار عروس و داماد/ رشد ۲۷ درصدی وام‌های ازدواج نسبت به سال گذشته
امیر نیک رویان مدیر امور روابط عمومی و تبلیغات بانک گردشگری شد
سرمایه‌گذاری ۱۶۵۰ میلیاردی همراه اول در استان فارس از ابتدای دولت چهاردهم
همراه اول الگوی پایداری و مسوولیت اجتماعی ایران
کارخانه تولید لوله‌های فولادی با حمایت بانک سپه در گرمسار افتتاح شد
تقدیر بانک ایران‌زمین از دارنده مدال المپیاد جهانی نجوم
نظرسنجی

نظر شما در برنامه ماه عسل چیست؟

View Results

mahak