در گفت‌وگو با عبدالرضا نوروزی نائب رئیس مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان ایران؛
موتور محرک اقتصاد دانایی محور شرکت‌های دانش‌بنیان هستند

به گزارش تشخیص خبر به نقل از روابط عمومی مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان ایران، در عصر حاضر، پایدارترین رشد اقتصادی در جهان مربوط به اقتصادهای دانایی محور است و در این بین موتور محرک این اقتصادها شرکت‌های کوچک دانش‌بنیان هستند.

نوروزی با بیان این مطلب به اثرات تحریم‌ها بر اقتصاد دانش‌بنیان اشاره کرد و افزود: با توجه به تحریم‌ها مشکلات متعددی فراروی شرکت‌های دانش‌بنیان وجود دارد که عدم امکان واردکردن مواد اولیه موردنیاز برای تولید و نیز مشکلات به وجود آمده پیرامون صادرات و نیز تبادل ارز از جمله مهم‌ترین این مسایل هستند.

او با یادآوری اینکه تحریم‌ها گاهی می‌تواند برای شرکت‌های دانش‌بنیان یک فرصت نیز تلقی شود، افزود: در مواقع ممنوعیت واردات یک کالا، شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند اقدام به انتقال فناوری و تولید آن در کشور کنند. البته برای تحقق این امر حمایت همه‌جانبه دولت و خصوصا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری موردنیاز است.

نوروزی با اشاره به تصور موجود که شرکت‌های ایرانی می‌توانند با خروج برخی از شرکت‌های خارجی از کشور، جایگزین آن‌ها شوند، افزود: شاید در بخشی از زمینه‌ها این امر ممکن باشد اما واقعیت این است که در اقتصاد امروز هیچ کشوری نیست که خودش به‌تنهایی بتواند صفرتا صد تمام صنایع را تولید کرده و فناوری پیشرفته آن‌ها را داشته باشد. ما باید در زمینه‌هایی که اولویت اقتصادی‌مان تعیین می‌کند به دنبال تقویت دانش‌بنیان‌ها باشیم وگرنه ورود به تمام حوزه‌ها و سرمایه‌گذاری روی تمام حوزه‌ها نه‌تنها اثربخش نیست بلکه باعث اتلاف سرمایه نیز می‌شود.

به گفته نائب رئیس مجمع تشکل‌های دانش‌بنیان ایران، در حال حاضر در دنیا نیز می‌بینیم که یک کشور در زمینه تولیدات الکترونیکی بسیار قدرتمند است، کشور دیگر در حوزه تولید هواپیما؛ این‌گونه نیست که یک کشور خاص در تمام زمینه‌ها تولیدکننده باشد بلکه نهایتا سه یا چهار اولویت تعیین‌شده و تمرکز کشور روی آن‌ها خواهد بود؛ مابقی احتیاجات نیز از بازارهای جهانی خریداری می‌شود.

او افزود: در حوزه فناوری اطلاعات این فرصت و این توان بالقوه وجود دارد اما دولت است که باید تصمیم نهایی را گرفته و ببیند که سرمایه‌ها و حمایت‌های خود را به چه سمتی هدایت کند.

او با بیان اینکه ریسک بالای همکاری با سرمایه‌گذار خارجی و موانع متعدد دریافت مجوز برای افراد جوان از مشکلات پیش روی کسب‌وکارهای مجازی به شمار می‌رود، گفت: همچنین می‌توان به عدم وجود متولی مشخص برای دانش‌بنیان‌ها و متولیان متعدد مدعی حمایت از آن‌ها؛ عدم رعایت قانون مالکیت فکری یا همان قانون کپی‌رایت، پیچیدگی‌های بیش‌ازاندازه برای دانش‌بنیان شناخته شدن شرکت‌ها و بوروکراسی پیچیده موجود، عدم معافیت‌های مالیاتی، مشکلات سربازی برای نیروهای متخصص و نخبه، نبود سازوکارهای مناسب در قوانین اشاره کرد.

او با بیان اینکه سیاست‌های حمایتی مانند معافیت مالیاتی و ارائه تسهیلات و وام‌های کم‌بهره، به‌اندازه کافی موثر نیستند، گفت: توجه داشته باشید که معافیت مالیاتی و وام تنها می‌توانند به‌صورت مقطعی کمک‌کننده باشند اما آنچه که باعث می‌شود اقتصاد دانش‌بنیان‌ در کشور شکل بگیرد احیای فضای قانون و مقررات در کشور ما و حذف تمام مقررات زائد موجود و بوروکراسی درهم‌تنیده‌ای است که دست و پای بخش خصوصی دانش‌بنیان و نخبگان ما را بسته است. تعدد مجوزها باعث ایجاد نوعی کسب‌وکار برای تهیه این مجوزها شده و در همین حال بسیاری از افراد توانمند پشت درهای گرفتن مجوز گرفتار می‌شوند.  

نوشته شده در تاریخ : ۹۷/۱۱/۲۸
دیدگاه ها

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *



آخرین اخبار
مراسم معارفه ‌و تکریم مدیرعامل هلدینگ بهپویان هوشمند امید برگزار شد
پرداخت بیش از ۲۸۹ هزار میلیارد ریال تسهیلات تکلیفی توسط بانک سپه در سال ۱۴۰۲
انتشار گزارش اولیه دستاوردهای مالی ال‌جی برای سه‌ماهه اول سال ۲۰۲۴
حمایت ویژه بانک سپه از فعالان اقتصادی استان خراسان رضوی
تصمیم هیئت مدیره به انجام افزایش سرمایه تفویض شده در مجمع فوق العاده شرکت معدني و صنعتي چادرملو
کارت هدیه مجازی بانک ایران زمین، خدمتی برای کسانی که دوست شان دارید
افتخاری دیگر از ال‌جی با کسب جوایز متعدد طراحی در رقابت Red Dot Awards
دیدار نوروزی رئیس هیات عامل ایمیدرو با کارکنان و مدیران حوزه معدن و صنایع معدنی
در طرح تسهیلاتی “کارت اعتباری انتخاب پلاس” بانک ایران زمین، سرمایه ات را ۲/۵ برابر کن
فروش ۴۷۲ رقبه ملک به ارزش بیش از ۱۱۰ هزار میلیارد ریال توسط بانک سپه در سال ۱۴۰۲
دعوت بانک سپه از ملت ایران برای شرکت در راهپیمایی روز جهانی قدس
بازدید مدیران بانک ایران زمین از شعب استان خراسان رضوی
ثبت بالاترین میزان تولید گندله آهن و شمش فولادی در سال ۱۴۰۲
موثقی نیا خبر داد: بومی سازی فناوری های جدید در زنجیره الومینیوم
دیدار نوروزی مدیران بانک ایران زمین از شعب پایتخت
دیدار نوروزی مدیر عامل چادرملو
دیدار نوروزی مدیریت ارشد بانک ایران زمین با کارکنان ادارات مرکزی
آمادگی کامل بانک سپه برای تحقق شعار «جهش تولید با مشارکت مردم»
پیام نوروزی مدیرعامل بانک پارسیان
متن پیام نوروزی مدیر عامل شركت معدنی و صنعتی چادرملو
نظرسنجی

نظر شما در برنامه ماه عسل چیست؟

View Results

mahak